Algemene Vragen

Contact gegevens

De BOVAG gaat er van uit dat iemand van 18 jaar 40 autorijlessen nodig heeft en elk jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt.

Dit is natuurlijk een schatting het hangt vooral af van je leeftijd en leersnelheid! In welke categorie jij valt kan de rij-instructrice bepalen met een intake-rijles.Een redelijke schatting van hoeveel rijlessen je in een drukke stad als Amsterdam nodig zult hebben is

Type leerling: Aantal rijlessen in Amsterdam

Aangeboren talent…………………15 tot 20 rijlessen
Leergierig……………………………..20 tot 30 rijlessen
gemiddelde leerling……………….27 tot 40 rijlessen
Koppige type………………………..32 tot 50 rijlessen
Traag van begrip …………………..50 tot 100 rijlessen

Uiteraard betreft het hier een schatting en kan dit natuurlijk per individu varieren. Het is van belang dat men zelfkritisch durft te zijn, pas dan is het mogelijk om het best passend beeld aan jezelf te linken.

Bij Autorijschool Mahjouba kan je les materiaal zoals een cd-rom voor het theorie examen bestellen. Met behulp van de cd-rom kan je thuis proef examens afleggen zodat je kunt zien of je genoeg van de stof afweet om het examen met een positief eindresultaat te kunnen afleggen. Voor het bestellen van lesmateriaal bel of mail en anders kun je dit gewoon voor of na een rijles vragen.

Voor meer informatie over les materiaal klik hier

In sommige gevallen doen geven wij les in de avonduren.

Ook geven wij les op zaterdag, maar op zaterdag is het vaak druk dus zul je wel op tijd moeten zijn met inplannen.

Het is mogelijk om meerdere keren in de week rijles te nemen. Wanneer je namelijk vaker in de week les hebt, blijft het beter in je hoofd zitten. Waardoor het leren ook sneller gaat.

Dit is natuurlijk wel alleen mogelijk wanneer er plek is.

In het uiterste geval kun je er natuurlijk voor kiezen over te stappen naar een andere rijschool. Betaal je per rijles en je hebt nog geen rijexamen of tussentijdse toets gereserveerd, dan is er niets aan de hand. Je kunt dan gewoon bij een andere rijschool met rijles verder gaan. Handel het wel correct af met je oude rijschool door bij je rijinstructeur aan te geven dat je je rijlessen bij een andere rijschool gaat vervolgen.

Heb je een rijlespakket gekocht en je wilt wisselen van rijschool, dan krijg je in principe geen geld retour. Heb je nog niet alle termijnen van je rijlespakket betaald, ook dan blijf je de verplichting tot betaling houden. Sommige rijscholen zullen het laten zitten, maar het kan ook zijn dat ze de niet betaalde termijnen alsnog van je gaan vorderen. Jij kiest er immers zelf voor te stoppen bij je rijschool.

Dat is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Wat is je leeftijd
  • Hoe snel kun je leren.
  • Hoe behendig ben je in de auto.
  • Hoeveel tijd wil je vrij maken.

Je mag rijlessen in het verkeer vanaf 16,5 jaar.

Het theoriecertificaat is maar 1 jaar geldig. Wanneer je het theorie gehaald hebt en verlopen is. Zal je helaas je theorie opnieuw moeten halen.

Het verschilt nogal met de wachttijd voor het praktijkexamen. Dit kan 4 tot 7 weken duren. Het aanvragen van je rijexamen gaat via de rijschool.

Nee, voor het rijlessen hoef je nog geen theoriecertificaat te hebben. Dit heb je pas nodig wanneer je op gaat voor je tussentijdse toets en rijexamen.

Ja, samen met de rij instructeur/trice kun je lessen vooruit inplannen.

Ja, rijles krijg je van dezelfde rij instructeur/trice.

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool.
Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.

Ja. Je kunt meteen starten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende proefles.

Nee, alle rijlessen worden gegeven in een schakelwagen.

Veel mensen met een rijbewijs vragen ons om advies, rij angst is een veel voorkomend probleem.Veel mensen met een rijbewijs hebben moeite met invoegen op de snelweg, inparkeren, de hellingproef enz. Met een cursus autorijden kunnen we je helpen je rijangst te overwinnen en je rustig en gestructureerd weer inzicht te laten krijgen in het deelnemen aan het verkeer.

Klik hier voor meer informatie.

Ga naar mijn cbr en klik op inloggen met digid. Log vervolgens in en machtig je rijschool. Het rijschoolnummer van Autorijschool Mahjouba is: “6173X1”. Vergeet niet je overige gegevens in te vullen. Als je het goed gedaan hebt ontvang je een email ter bevestiging. Je rijschool ontvangt eveneens een email waarna het mogelijk is om examens voor je in te plannen.

Ja. Wil je in je eigen tempo je rijopleiding volgen dan kan dit natuurlijk ook. Voor sommige leerlingen is het zelfs beter om meer tijd voor je rijopleiding uit te trekken. Alle mogelijkheden van een spoedopleiding of in je eigen tempo lessen, worden uitvoerig met je besproken, de keuze is aan jou.

Ja, met bus 19 en 192 (Naritaweg 150 1040 HA Amsterdam).

Je rijdt in een Volvo V40 D2 Nordic +, de auto is voorzien van alle gemakken zoals: airco, elektrische ramen en nog vele andere comfortabele opties om nog meer gemakt te bieden tijdens het lessen. Verder is de auto uitgerust met 6 versnellingen, hierdoor is de auto zuinig en heeft de auto een lagere CO2 uitstoot.

In principe is er geen wachtlijst bij onze rijschool. Het kan natuurlijk wel een keer voorkomen.

Ja. Bij alle BOVAG aangesloten rijscholen zijn de rijlessen 60 minuten.

    Eerste proefles aanvragen?

    Tijdens de proefles wordt je rijvaardigheid vastgesteld en ontvang je een persoonlijk lesadvies. De proefles kost 45,-

    Sluiten