Rijles voor vrouwen

Liever rijles van een vrouw…

Voel je een bepaalde spanning naast een mannelijke instructeur?  Krijg je het gevoel dat je niks goed kunt doen? Voel je dat je bij voorbaat in een bepaald ‘hoekje” geplaatst bent? wordt je niet respectvol behandelt? Is er een voor jouw gevoel ongemakkelijke opmerking in jouw richting gemaakt? ……………………
wat voor reden je ook hebt, bel ons  en maak vrijblijvend een afspraak.  wij behandelen iedereen  respectvol en zorgen ervoor dat je jezelf kan zijn tijdens het autorijden.

In het AD stond een toepasselijk artikel met als titel: ‘Doe je voordeel met een vooroordeel’. Ik vond het verhelderend als het gaat over vrouwen en autorijden, lees even mee:

Na diverse studies trekken onderzoekers de conclusie dat succes of falen voor een groot deel te maken heeft met stereotype denkbeelden, en veel minder met aangeboren of aangeleerde vaardigheden. Zeg tegen een vrouw dat ze niet kan autorijden en ze verliest spontaan haar aandacht en rijdt een voetganger van z’n sokken, zo bleek uit een Australisch onderzoek. Psychologen van de Universiteit van Queensland toonden aan dat vrouwen die te horen kregen dat mannen betere chauffeurs zijn, twee keer zoveel kans maakten om brokken te maken dan andere vrouwen in een vergelijkbare testsituatie. Dr. Courtney von Hippel, hoofdonderzoeker van dit team, legt uit: “Als mensen worden geconfronteerd met stereotypen over zichzelf, ervaren ze dat als een extra cognitieve belasting. Dat kan ervoor zorgen dat ze slechter gaan presteren.”

Als een vrouw aan het autorijden is, kunnen heel subtiele veranderingen in haar omgeving al effect hebben. Bijvoorbeeld als een man hoofdschuddend naast haar zit, wanneer ze de auto probeert te parkeren. Slechter presteren door een negatief vooroordeel dat bestaat over een bepaalde groep, wordt in de psychologie aangeduid als het zogenoemde stereotype threat. Zodra mensen zich verbonden voelen met een bepaald geslacht of ras, identificeren ze zich ook met het stereotype beeld dat daarover bestaat en gaan zich er ook naar gedragen. Daarmee bevestigen ze hun eigen vooroordeel, waardoor het standaard beeld nog eens wordt bekrachtigd.’
Ik zeg: vrouwen kunnen prima autorijden! :-)

    Eerste proefles aanvragen?

    Tijdens de proefles wordt je rijvaardigheid vastgesteld en ontvang je een persoonlijk lesadvies. De proefles kost 45,-

    Sluiten